Zonnepanelen Reinigen

A chinese lion statue

Zonnepanelen, is het eigenlijk wel nodig om die schoon te maken? Ja, want fijn stof in de lucht vermindert het rendement van zonnepanelen. Ingenieurstudenten uit Leuven hebben dit onderzocht. Zonnepanelen kunnen zo tot 20% minder elektriciteit opleveren.

Onderzoek heeft uitgewezen dat een regenbui niet genoeg is om de zonnepanelen schoon te houden. Uitlaatgassen, alg, vogeluitwerpselen, fijnstof en ander vuil blijftĖ ook na een regenbui- achter. Bladeren en fijnstof kunnen er ook voor zorgen dat een deel van de zonnepanelen oververhit en beschadigd raakt.

Doesbergcleaning reinigt met osmosewater.Osmosewater heeft een sterker reinigend vermogen dan leidingwater. Dit is gedemineraliseerd water waarin geen mineralen en zouten meer aanwezig zijn. Het is zo sterk dat zelfs de poriŽn van de zonnepanelen worden gehaald. Het reinigen gebeurt met behulp van speciale borstels waar geen chemicaliŽn zijn voor gebruikt.

Zie voor een verwijzing naar onze diensten bijvoorbeeld het weblog van Frisse Energie, een ervaren installateur in zonnepanelen.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende prijsopgave.